Bijeli čaj za vaše zdravlje – Mnogi nisu ni čuli za ovaj čaj, ali je jako zdrav pa slobodno isprobajte kada budete u prilici

Bijeli čaj je kineski čaj u kojem se nalazi velika količina antioksidansa. Tajna ljekovitosti ovoga čaja je u tretiranju listova prilikom branja. Šalica dnevno bijelog čaja vrijedi kao 12 čaša soka od naranče.

Jeste li čuli za bijeli čaj? Evo kratkog osvrta na taj topli i ljekoviti napitak…

Čuli smo za crni čaj, zeleni, žuti, ali ne i za bijeli čaj. Riječ je o zdravom napitku, pa pročitajte kratki tekst na tu temu.

Bijeli čaj je rijetka vrsta čaja, jer se proizvodi samo u nekim područjima Kine. Stoljećima je poznat kao čarobni sastojak od kojeg se podmlađuje, a smatran je i glavnim sastojkom eliksira mladosti.

Za bijeli čaj se biraju samo najfiniji, najmlađi listići i pupoljci, koji su još prekriveni bijelim dlačicama. Nježni listići se minimalno obrađuju, tako što se isperu i osuše, prilikom čega ne dolazi do fermentacije. Napitak koji se dobije od bijelog čaja je blage zlatne boje i delikatnog osvježavajućeg okusa.

>> Matcha čaj

Ukoliko na uputama na pakiranju nije naznačeno drugačije, pripremite čaj tako što ćete jednu čajnu žlicu biljke ili filtar kesicu preliti sa 0,2 l vrele vode. Poklopiti i pustiti da stoji 5-10 minuta. Procijedite i pijte svježe pripremljen čaj.

Odgovori