Evo kako čuvati jetru – Oboljenja jetre mogu biti ozbiljna unatoč činjenici da se ovaj organ regenerira – Sve je na vama

Jetra je najveća žlijezda u ljudskom organizmu, ključna je za detoksikaciju, odlaganje glikogena i proizvodnju krvnih bjelančevina.

Dođe li do problema s jetrom, to ćete svakako osjetiti. Srećom, postoje biljke koje mogu liječiti jetru i održavati je zdravom.

Ekstrakt korijena kurkume je prirodno sredstvo za čišćenje jetre i sredstvo protiv upala. Koristi se za ublažavanje upala mišića i zglobova, za probavni trakt, srce i posebno za jetru. Kurkum zapravo štiti od nakupljanja viška masnoća.

Korijen maslačka poboljšava probavu i čisti jetru. Korijen ovog cvijeta sadrži snažan antioksidans tanin, te kalij, koji regulira krvni tlak i razinu šećera u krvi.

List artičoke pojačava proizvodnju žuči, prirodnog spoja u tijelu koji igra važnu ulogu u probavi i iskorištavanju masti.

Ako želite da vaša jetra bude zdrava, ne konzumirajte alkohol u velikim količinama, jer dugotrajno pijenje oštećuje jetru u tri faze: masna jetra, hepatitis, a potom i ciroza.

Odgovori