Jako efikasna domaća mast za liječenje hemoroida – Prirodni lijek koji suzbija simptome bolesti

Prirodno liječenje hemoroida je u većini slučajeva najbolji izbor. Ipak, savjetujemo da posjetite liječnika da bi se utvrdilo, eliminiralo neko moguće maligno oboljenje.

Hemoroidi su jedno od najrasprostranjenijih oboljenja u svijetu što znači da od ove bolesti pati veliki broj ljudi. Prema statističkim podacima od hemoroida pati 12% stanovništva. Više o hemoroidima smo već pisali pa pročitajte članak o tome.

Kako se može zaključiti iz teksta, blagi oblici hemoroida mogu se liječiti konzumiranjem veće količine tekućine, prehrane bogate vlaknima i održavanjem redovite probave.

Protuhemoroidalne kreme ili čepići mogu pomoći u smanjenju otoka i boli, ali i neke prirodne kreme mogu pomoći.

Korisno je kupanje u toploj kadi ili primjena sjedećih kupki nekoliko puta dnevno s čistom, toplom vodom. Ponekad je stanje takvo da zahtjeva kiruršku intervenciju. U upotrebi je i laserska koagulacija hemoroida.

U nastavku pročitajte kako se koriste prirodne kreme za ublažavanje neugodnih simptoma hemoroida.

Ovom prilikom Vam predstavljamo recept za spravljanje jako efikasne domaće masti za liječenje simptoma hemoroida, koja se brzo priprema, a pomogla je mnogim ljudima.

Recept za pripremu domaće masti za liječenje hemoroida

Za pripremu ove masti potrebno vam je: 1 žlica meda, 10 grama isitnjenog propolisa, 50 ml bilo kojeg biljnog ulja (na primjer maslinovo) i 50 grama kvalitetnog pčelinjeg voska.

Priprema ide kako je opisano: 1 žlicu meda pomiješajte sa 10 grama isitnjenog propolisa. Dobivenu smjesu izgnječite kutlačom u staklenoj ili emajliranoj posudi, sve dok ne dobijete homogenu smjesu.

Prije upotrebe, propolis držite nekoliko sati u frižideru, da se stvrdne. Na taj način lakše ga je usitniti.

U drugu emajliranu posudu stavite 50 ml biljnog ulja i dodajte 50 grama pčelinjeg voska.

Stavite na tihu vatru i dovedite do ključanja. Kad smjesa prokuha, sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Kada se ulje malo ohladi (do 60-70 stepeni) u njega dodajte smjesu meda i propolisa i sve dobro promiješajte.

Mast za liječenje hemoroida je gotova. Sada ćemo vam objasniti kako se čuva.

Mast je potrebno čuvati u staklenoj teglici u frižideru.

>> Hemoroidi

Primjena masti ide kako je opisano: Komadić gaze umočen u ovu mast stavljajte u anus svaku večer. Ostavite da djeluje preko noći. Ujutro izvadite.

Možete sami sebi napraviti i čepiće od ove masti: Prije upotrebe, stavite ih u zamrzivač na dvadesetak minuta, da se stegnu. Prije odlaska na spavanje, stavljajte čepiće u anus. Ponavljati svaku večer, do potpunog ozdravljenja.

Važno je održavati osobnu higijenu.

Odgovori