Liječenje uz pomoć čuvarkuće – Čuvarkuća je jako cijenjena biljka u narodnoj medicini, saznajte zbog čega

Sok koji se iscijedi iz čuvarkuća odličan je u liječenju opekotina i mnogih drugih oboljenja koja nas znaju snaći. Također, ova boljka je jako učinkovita i u liječenju uhobolje.

Ako ste bili predugo izloženi suncu, te umjesto lijepog tena ‘zaradili’ opekotine po tijelu ili vas možda boli uho, za lijek uzmite list ili dva čuvarkuće.

Ne trebamo stalno spominjati koliko je ova biljka u stvari ljekovita, najbolje je da ju iskušate i uvjerite se i sami.

Mesnati listovi čuvarkuće u sebi sadrže sok koji je jako ljekovit, a kao lijek čuvarkuća se najčešće koristi protiv opekotina ili uhobolje.

Obloga od svježe iscijeđenog soka čuvarkuće umiruje mjesto uboda insekata, kao što su ose, pčele ili komarci. Ova biljka je dobra i za liječenje bradavica, sunčanih pjega a poznato je da uspješno otklanja i kurje oči. Neka novija istraživanja daju naslutiti da sok čuvarkuće blagotvorno djeluje na imunološki sustav čovjeka, a preventivno djeluje i protiv kancerogenih bolesti.

>> Čuvarkuća liječi kožne bolesti

Da bi se riješili bolova u uhu, potrebno je uzeti nekoliko listova biljke čuvarkuća, prepoloviti ih i iscijediti dvije do tri kapljice soka u bolno uho. Tekućinu ostaviti u uhu kratko vrijeme, te se okrenuti da tekućina izađe iz ušne šupljine. S vremenom će bol nestati.

>> Čaj od čuvarkuće

Ukoliko liječite opekotine, treba uzeti veći broj listova, razrezati ih i iscijediti sok direktno na opečeno mjesto na tijelu.

Odgovori