Med i orah su odlična kombinacija za prirodni lijek

Orasi u kombinaciji sa medom predstavljaju jako dobar prirodni lijek koji može da zamijeni mnoge danas poznate farmaceutske proizvode.

Ova kombinacija od meda i oraha našem organizmu osigurava sve potrebne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljikohidrate te još mnogo toga.

Za što je sve dobar prirodni lijek od meda i oraha? Kao prvo, ova kombinacija je jako dobra za jačanje naše krvne slike. Ukoliko patite od anemije, svakako sebi pripremite prirodni lijek od meda i oraha. Pripremite smjesu od pola kilograma meda i pola kilograma mljevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmiješajte, a dobiveni lijek uzimajte 3 puta dnevno po jednu žlicu. Med sa orahom je dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.

U slučaju da patite od povišenog krvnog tlaka preporučuje se svakodnevno uzimanje 100 grama oraha i iste količine meda u periodu od 45 dana.

Med i orasi će vam pomoći i protiv glavobolje. Naime, med zajedno sa orasima predstavlja pravi prirodni lijek protiv glavobolje. Ne samo da je ovaj prirodni lijek jako ukusan, nego će on zaista pomoći u slučaju problema sa glavoboljom i nesanicom.

Med i orasi liječe i čir na želucu. U slučaju da imate problema sa čirom na želucu potrebno je pripremiti orahovo mlijeko sa medom. Priprema je vrlo jednostavna, uzmite 20 grama mljevenih oraha i pomiješajte ih sa vrelom vodom. To dobro promućkajte i procijedite. U mlijeko trebate dodati 2 žlice meda, te dobiveni lijek uzimati pola sata prije svakog jela, po dvije do tri žlice.

Imate problema sa potencijom? Ovaj prirodni lijek je dobar protiv impotencije. Recept za pripremu prirodnog lijeka protiv impotencije: Mljeveni orah pomiješajte sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dvije žlice dva-tri puta na dan, pola sata nakon jela. Da bi se postigli željeni efekti kura treba da traje najmanje od 20 do 30 dana.

Odgovori