Obnovite jetru uz pomoć surutke – Iskoristite ljekovito djelovanje ovog proizvoda

Surutku smo već spominjali. Znamo da je surutka bogata proteinima, aminokiselinama, enzimima i raznim vitaminima te mineralima. Vitamini koje možemo izdvojiti su B2, B6, B12, C i K, a od minerala u surutki spomenuti ćemo kalcij, magnezij i kalij.

Poznato je da minerali održavaju stanice zdravima, te sprečavaju visok krvni tlak, što dalje ima pozitivan učinak na srce, pa imamo manju mogućnost da doživimo infarkt ili moždani udar. Proteini, kojima je surutka bogata, sprečavaju osteoporozu, reguliraju razinu kolesterola, zaustavljaju nastajanje zubnog kamenca, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet općenito te smanjuju stres. Jedna, možda i najznačajnija stvar kod surutke jeste to da ona jako dobro regenerira oštećenu jetru.

Jetra je žlijezda, i to najveća u našem organizmu i jedini je unutarnji organ u čovjeka koji ima moć regeneracije. Bolesti jetre su česti uzročnici smrti, pa je dosta važno da se brinemo o njoj tijekom života. Jetra obavlja veoma brojne, složene i bitne funkcije u našem organizmu.

Jetra ima ključnu ulogu u preradi hrane koju unosimo u tijelo, važna je u detoksikaciji organizma, pa nas tako štiti i od raznih toksina kojima je naše tijelo svakodnevno izloženo.

Kemijski proizvedeni lijekovi, ovi klasični iz ljekarni, opterećuju jetru, jer sadrže strane i neprirodne materije za organizam. Baš zbog toga preporučujemo da konzumirate surutku u slučaju neke duže i jače terapije komercijalnim lijekovima.

Terapija surutkom traje neki određen period. Preporučuje se u dužem vremenskom periodu piti surutku svakodnevno u količinama od 0.5 litara pa do 1 litru dnevno, a pri tome izbjegavati masnu hranu, alkohol i cigarete.

Da bi se postiglo što bolje i brže izlječenje valjalo bi da u svakodnevnoj ishrani upotrebljavate i mladi sir. Najbolje je mladi sir jesti za doručak, na prazan stomak.

Odgovori