Peršin i petrovac suzbijaju streptokoke

Prirodna kombinacija u borbi protiv streptokoka. Naime, liječenje streptokoka se jako uspješno provodi ovim prirodnim lijekom od peršina i petrovca.

Streptococcus je rod Gram-pozitivnih bakterija iz porodice Streptococcaceae, široko rasprostranjenih u prirodi, dio su normalne bakterijske flore čovjeka, a neke vrste su kod čovjeka uzročnici bolesti.

Streptokoki su kuglastog oblika, povezani u parove, obično su nepokretni, ne stvaraju spore te su najčešći fakultativni anaerobi.

Evo par ljekovitih biljaka koje se uspješno odupiru ovim virusima…

Trebate pomiješati po 50 grama lista peršina i petrovca, po 30 grama bosiljka, kantariona i rastavića, kao i 20 grama peteljki od trešanja, pa žlicu dobivene mješavine preliti sa pola litra ključale vode i ostaviti poklopljeno 20 minuta da se hladi. Nakon toga procijediti i piti na prazan stomak.

Također, pomiješati jednake dijelove hajdučice, žalfije, kantariona, lista breze, lista medvjeđeg grožđa i cvijeta zove, pa žlicu te mješavine preliti sa pola litra ključale vode i ostaviti da se hladi, poklopljeno 20 minuta. Procijediti i piti prije dnevnih obroka.

Ako vas zanimaju ljekovita djelovanja pojedinih biljaka slijedite poveznice:

Peršin

Petrovac

Kantarion

Rastavić

Odgovori