Pročitajte što sve može liječiti bijeli luk – Jako vrijedna namirnica iz prirode

Osim što utječe na trajanje gripe i prehlade, bijeli luk zahvaljujući svom antibakterijskom djelovanju ima povoljna djelovanja i kod drugih tegoba.

Bijeli luk je danas možda i najpoznatiji prirodni lijek na svijetu.

Koristi se za liječenje mnogih oboljenja, uklanjanje simptoma i jačanje imuniteta. Zovu ga i prirodni antibiotik. Pročitajte neke zanimljive stvari na temu bijelog luka.

Bijeli luk djeluje na pojavu akni. Dva režnja luka zgnječite i stavite na mjesto upale. Rezultati će biti vidljivi već nakon nekoliko minuta.

Virusna infekcija na usnama herpes može biti umanjena ili čak izlječena ako bijeli luk držite direktno na bolnom mjestu 10-tak minuta. Postupak ponavljajte tijekom dana.

Također bijeli luk može biti koristan pri liječenju upale uha, a recept je jednostavan i brz. Žlicu vrućeg maslinovog ulja pomiješajte sa zgnječenim bijelim lukom i pustite da odstoji sat vremena. Nekoliko kapi smjese stavite uuho dva puta dnevno.

Bijeli luk se može koristiti i za njegu kože čineći je glatkom. Malo zgnječenog luka stavite kao masku za lice i držite nekoliko minuta. Spoj alicin će kožu učiniti glađom i mekšom.

Odgovori