Upala krajnika – Simptomi su slični kao i kod gripe, a to su povišena tjelesna temperatura, drhtavica, glavobolja i otežano gutanje

Krajnici sprječavaju ulazak bakterija kroz grlo, a ukoliko bakterije prođu, dolazi do upale grla, ždrijela i krajnika. Oni pri tome natiču i izazivaju bol. Simptomi su slični kao i kod gripe, a to su povišena tjelesna temperatura, drhtavica, glavobolja i otežano gutanje.

Prirodni lijekovi koji mogu pomoći u slučaju upale krajnika.

Kod nekih slučajeva stvaraju se žuto-bijele fleke na krajnicima, a bakterije mogu dospijeti u krv i izazvati organske upale mišića grla, srčanog mišića i bubrega.

Kako bi se spriječila upala krajnika potrebno je imati jaki imunološki sustav. Za očuvanje zdravlja i krajnika potrebno je prestati pušiti cigarete jer one oštećuju sluznicu ždrijela.

Kada dođe do infekcije, odmah prionite na liječenje. Stavljajte oko grla toplo-vruće obloge sa dodatkom čaja od kadulje, octa i gline.

Grgljajte i ispirite usta čajevima od kamilice, peperminta i kadulje, ili jednostavno samo sa slanom vodom.

Pijte što više tekućine, vodu, ili čajeve od kadulje, bijelog sljeza te uzimajte propolis od meda. Unosite što više vitamina A, B1 i C, te jedite kašastu hranu.

Odgovori