3 sjajne prednosti ispijanja kave

“Što najbolje ide uz šalicu kave? Još jedna šalica” – misao je to poznatog glazbenika, kantautora Henryja Rollinsa.

Ako se slažete s navedenom izjavom onda sigurno uživate u ispijanju kave redovito, možda ste i entuzijast po tom pitanju pa stalno tražite nove vrste i isprobavate koja je kava najbolja.

Advertisement

Takav “odnos” prema kavi zapravo je pun blagodati. Ne samo što ju pijemo u društvu pa tako ispunjavamo onu prirodnu “obvezu” da budemo s nekim, nego nam pruža i zadovoljstvo, užitak, opuštanje nakon zahtjevnog zadatka i blagotvorno u nekim aspektima djeluje na zdravlje.

Ne morate ići u kafić, možete kod kuće skuhati kavu i pozvati prijatelja na razgovor ugodni. Vjerojatno niste znali da kava, osim dobro poznatih učinaka, ima neka odlična svojstva koja sjajno djeluju na nas. Saznajte koja.

Advertisement

Kava aktivira. Osjećaj lijenosti i dekoncentracije najgori je ako ste usred posla i važnog projekta u kojemu morate dati sve od sebe i zadovoljiti određeni rang kvalitete. Umor, stres, blokada u mislima isto tako su negativni čimbenici svakodnevnog života, a oni se, barem djelomično, mogu umanjiti šalicom kave. Kofein će aktivirati mozak, povećati produktivnost što je naročito bitno na poslu.

Poboljšava učinke treninga i pomaže u gubljenju kilograma. Ubrzavanjem metabolizma kava vam čini uslugu nakon treninga, ili kada ste u namjeri da smršavite. Kofein isto tako pozitivno djeluje na živčani sustav, pomaže spaliti masne stanice i spriječava pretilost.

Kava spaja. Poslovni dogovori često se događaju uz kavu. Nije ni čudo zašto. Osim što ljudi na ovim prostorima neizmjerno vole lagano ispijati šalicu kave, ona zbog prije navedenih svojstava sjajno djeluje na naše funkcije kada smo na poslu. Uz kavu se rađaju poznanstva i prijateljstva.

Ako još danas niste, posegnite za svojom šalicom kave.

Advertisement