4 čaja za liječenje anemije – Ovdje ćemo spomenuti neke vrste čaja koje će vam pomoći da ojačate krvnu sliku i tako liječite anemiju

Anemija je bolest smanjenja u broju crvenih krvnih zrnaca – eritrocita ili količine hemoglobina.

Čaj se kao lijek koristi već dugo kroz povijest.

Advertisement

Tek se kroz bližu povijest pojavio kao kultura, pa se u nekim zemljama tako i koristi, ali je oduvijek bio napitak koji čuva naše zdravlje u slučaju bolesti, ili kao prevencija.

Čaj se i danas najčešće koristi kao prirodni lijek, a njegovu djelotvornost iz dana u dan dokazuju mnoge suvremene studije.

Ovdje ćemo spomenuti neke vrste čaja koje će vam pomoći da ojačate krvnu sliku i tako liječite anemiju.

Anemija može biti uzrokovana krvarenjem, slabom proizvodnjom krvnih stanica, te njihovom pojačanom razgradnjom ili kombinacijom ovih poremećaja.

Advertisement

Stanje anemije narušava kvalitetu života, a ovdje pročitajte koji čajevi mogu pomoći.

Čaj od zimzelena – Potrebno je kuhati 30 grama suhih listova zimzelena u litru vode, zatim dvaput dnevno piti između obroka.

Čaj od oraha – 20 grama korjena oraha kuhajte u litri vode, te procijedite. Jedna šalica prije obroka se pije dva put tjedno.

Čaj od hrena – U litri vode skuhajte 20 grama korjena, te pustite da odstoji preko noći. Pijte 2 šalice između obroka dnevno.

Čaj od bijele koprive – 25 grama suhih cvjetnih vrhova koprive stavite u litru kipuće vode i nakon 10 minuta procijedite. Pijte dvije šalice na dan između obroka.

Advertisement