5 aminokiselina koje pospješuju mršavljenje

Aminokiseline su vrlo važne jer one grade proteine koje naše tijelo treba za održavanje pravilne funkcije organizma.

Ovo je 5 aminokiselina koje će pomoći da smršavite.

Advertisement

Pročitajte u nastavku malo o aminokiselinama koje će vam pomoći da uklonite suvišne kilograme sa organizma.

Od 20 aminokiseline koliko ih u našem tijelu postoji, 8 ih je esencijalnih koje tijelo ne može samo proizvoditi. Druga vrste su neesencijalne, obje vrste mogu pomoći u održavanju mladenačkog izgleda te potaknuti vaš metabolizam da brže radi što je korisno ako želite smršavjeti.

U nastavku saznajte koje aminokiseline trebate više konzumirati kako bi lakše izgubili kilograme.

Cistein – aminokiselina koja je jako važna za dijetu jer može obuzdati apetit nekoliko minuta nakon konzumiranja. Može se pronaći u hrani kao što su: perad, riba, govedina, jaja, neki mliječni proizvodi poput jogurta, a od biljnih izvora najviše je sadržana u brokuli, grašku, banani i zobi.

L-fenilalanin – ova aminokiselina također može obuzdati vaš apetit. Može pomoći i u ubrzavanju metabolizma te je korisna za održavanje tjelesne težine nakon završene dijete.

Advertisement

L-karnitin – pomaže sagorjeti masnoće odmah nakon njihova unošenja u organizam, tojest ne pretvara ih u dodatnu težinu. Prirodno se nalazi u govedini, grahu, orasima i jogurtu. Čest je sastojak mnogih dodataka za mršavljenje.

L-Glutamin – koristeći ovu aminokiselinu obuzdati ćete svoju želju za slatkim. Uz to, L-Glutamin pomaže sagorjeti masnoće. Odličan je prije treninga jer poboljšava razinu energije i sagorijevanje kalorija, a također može pomoći u izgradnji mišićnog tkiva.

L-triptofan – možda i najpoznatija aminokiselina, potrebna je za proizvodnju hormona serotonina koji je zadužen za to da se osjećate zadovoljno i sretno. Namirnice u kojima se nalazi u većim količinama su: bundeva, bademi, špinat, banane, jaja i zob.

Prije odlaska na dijetu svakako razmislite o uvođenju nekih od ovih aminokiselina u vlastitu prehranu. One će vam sigurno pomoći da izgubite tjelesnu težinu te da ju nakon dijete održavate.

Advertisement