7 stvari koje ne treba raditi odmah nakon jela – Poslušajte savjete stručnjaka

Donosimo Vam par savjeta, što ne valja raditi odmah nakon jela.

Iako, ako želimo biti iskreni, nema pravila, neke stvari je dobro izbjegavati u večini slučajeva.

U nastavku vam donosimo neke dobro poznate stvari koje valja izbjegavati ako ste upravo objedovali. Zdrav obrok je ključ zdravlja, ali isto tako nekada nam mnogo znači da se nakon objedovanja pridržavamo osnovnih pravila, odnosno da izbjegavamo stvari za koje se lako može zaključiti da nam štete.

Iako se za cigarete kaže da su štetne, to se posebno odnosi na pušenje odmah nakon jela. Isto tako, kažu stručnjaci da se nakon jela nije dobro tuširati, ili piti čaj. Sve su to zanimljivi savjeti, a objašnjenje za svaki od njih donosimo u nastavku teksta.

Ne pušite – stručnjaci su eksperimentima dokazali da je pušenje jedne cigarete nakon jela isto kao pušenje 10 cigareta (povećava izglede za dobivanje raka).

Ne jedite voće – uzimanjem voća odmah nakon obroka napuhujemo naš želudac zrakom. Voće jedite 1-2 sata nakon obroka ili 1 sat prije.

Ne pijte čaj – sadržaj proteina koje unesemo jelom očvrsnut će, ako pijete čaj, pa je time otežana probava.

Ne olabavljujte remen – popuštanje remena nakon jela može lako dovesti do zaplitaja i zastoja u crijevima.

Ne kupajte se – kupanje dovodi do jačeg dotoka krvi u ruke, noge i tijelo tako da količina krvi oko želuca biva smanjena. To slabi probavni sustav u želucu.

Ne šećite – kaže se, tko nakon jela prošeta sto koraka doživi 99. To u stvari nije točno. Šetanje ometa probavni sustav da apsorbira hranljive tvari iz unesene hrane.

Ne spavajte – hrana koju smo unijeli neće se moći dobro probaviti. To dovodi do želučanih problema i infekcije u crijevima.