Ako pomiješate kavu i limun, zaustavit će te probavne tegobe i mučnine

Ovo je dobro poznati prirodni lijek protiv probavnih tegoba. Jednostavno, trebate pomiješati žlicu kave i žlicu limuna, i nastaviti miješati dok ne dobijete kašastu smjesu.

U uvodnom tekstu opisani lijek će biti jako gorak i kiseo, no može se izdržati. Iskustva onih koji su probali mahom su pozitivna. Pročitajte još malo, što u slučaju proljeva.

Advertisement

Dijareja, odnosno proljev, česta je zdravstvena tegoba, osobito ljeti. S obzirom na to da joj je najčešći uzročnik virus, ne smijete piti antibiotike jer mogu samo pojačati tegobe potaknute bakterijama. Mnogi se ljudi uslijed probavnih tegoba izgladnjuju kako bi privremeno umirili probavu, no stručnjaci to ne preporučuju. Potrebno je jesti kako tijelo ne bi previše oslabjelo, a preporučuje se dvopek, tost, banane, riža, slani štapići ili slično. U svakom slučaju, treba izbjegavati previše masnu i previše slatku hranu. Alkoholna pića treba izbjegavati u širokom luku, a kao prirodni lijek možete iskoristiti aktivni ugljen, koji na sebe veže nečistoće i izlučuje se neprobavljen. Također, u slučaju proljeva valja piti probiotike, jer će oni osnažiti floru crijeva. Tu su i liofilizirane mliječno-kisele bakterije, koje se nalaze u nekim lijekovima dostupnima u ljekarnama, a one su dobre jer nadoknađuju izgubljene dobre bakterije.

Advertisement

Ono što vjerojatno imate pri ruci dva su sastojka ovog starog recepta koji vrlo brzo smiruje želudac i zaustavlja probavne tegobe.

Sve što vam treba su 3 žličice mljevene kave i dvije jušne žlice iscijeđenog soka od limuna.

Pomiješajte žlicom ta dva sastojka dok ne dobijete kašastu smjesu. Pojedite je. Okus je prilično gorak i kiseo, no može se izdržati. Iskustva onih koji su probali mahom su pozitivna. Vrijedi pokušati.

Advertisement