Ako ste osoba koja voli jesti maslac super, jer je maslac…

Ako ste osoba koja obožava maslac ne morate se više osjećati loše zbog toga. Napisat ćemo kratki osvrt čisto da objasnimo uvodne riječi.

Ako ste se ikada osjećali loše zbog svoje ovisnosti o maslacu, makar i samo na trenutak, možete odahnuti. Ako ste mislili da je to nezdrava namirnica, koja ima loše posljedice po naše zdravlje, prevarili ste se.

Zahvaljujući nedavnom istraživanju, otkriveno je da maslac nije tako loša namirnica. U analizi svih dosad provedenih studija, koje uključuju više od 630.000 ispitanika, istraživači sa sveučilišta Tufts (Boston, SAD) nisu pronašli nikakve poveznice između konzumiranja maslaca i srčanih oboljenja.

Znanstvenici su zaključili kako maslac ne predstavlja znanstveni rizik kako se do sada mislilo već se nalazi negdje “na pola puta” između zdrave i nezdrave hrane.

Također, istraživanje je pokazalo i kako bi vas umjereno konzumiranje maslaca moglo zaštititi od pojave dijabetesa tipa 2.

Čini se kako su ovi rezultati pobili smjernice o zdravoj prehrani koje su nas dugo vremena upozoravale na opasnosti konzumacije hrane bogate zasićenim masnim kiselinama. Vaša ljubav prema maslacu napokon je opravdana, barem jednim dijelom.

>> Još malo o prednostima konzumiranja maslaca

Naime, iako maslac nije loš kako se do sada vjerovalo to ne znači da ga možemo staviti u kategoriju zdrave hrane. Ako ga kombinirate s nezdravom hranom, kao što je bijeli kruh, onda on svakako nije najbolji izbor. Nemojte mazati maslac na sve, ali nemojte se ni osjećati loše kada to napravite!