Avokado je dobar za zdravlje kostiju

Spominjali smo zdravlje kostiju, i naveli neke namirnice koje su dobre za kosti. Nismo tu stigli spomenuti svaku namirnice, već one najpoznatije, i najviše dostupne svima.

Ovom prilikom ćemo spomenuti da je avokado voćka koja je bogata vitaminom D, i kao takav je jako dobar kao namirnica koja će nam pomoći da sačuvamo zdravlje kostiju.

Dakle, ako mislite na zdravlje vaših kostiju, avokado je namirnica koja bi se trebala naći na vašem meniju. Osim avokada tu su i druge namirnice, pa pročitajte prethodno napisani članak.

Vraćamo se avokadu, a tu ćemo spomenuti njegovu široku primjenu u kuhinji, te velikoj mogućnosti snabdijevanja našeg organizma vitaminom D.

Neki ljudi izbjegavaju ovo voće jer obiluje i mastima, no ukoliko inače jedete hranu sa malo masnoća ili ste vegetarijanac, onda vam avokado neće narušiti tjelesni balans.

Ako spadate u rizičnu grupu za osteoporozu, avokado je za vas. Iskoristit će te ga tako što ogulite plod i zgnječite ga, te ga pomiješate sa nemasnim sirom ili jogurtom. Ova kombinacija će vam, osim vitamina D, pružiti i potrebni kalcij, čime ste upotpunili nutritivne potrebe organizma za jakim i zdravim kostima.

Pored spomenutog vitamina D, avokado sadrži i značajne količine vitamina E koji je dobar za srce.

Naučite sebi pripremiti jelo od ove namirnice, uživajte u okusima avokada te pružite organizmu ono što mu je potrebno…