Banana i kaktus aloe vera protiv suhe kože

Suha koža nije samo estetski problem, nego i zdravstveni. Suha koža zna često da svrbi i stvara osjećaj nelagode.

Dolaskom hladnijih dana većina nas primjećuje da nam je koža sve više suha i da traži pojačanu njegu, a kod velikog dijela svjetskog stanovništva problem suhe kože izražen je i tijekom cijele godine.

Suha koža najčešće pogađa djecu i starije, a više problema imaju žene nego muškarci. Njezina pojava povezana je s različitim unutarnjim i vanjskim čimbenicima.

Osnovni problem je nedostatak masnoća i vode, što kožu čini vrlo osjetljivom i zbog čega reagira na vanjske podražaje, kao što su hladnoća, vjetar i voda. Unutarnji čimbenici su oni koji pridonose suhoći kože iznutra, a to su genetska predispozicija i hormonalni utjecaji.

Stoga vam predstavljamo jedan odličan prirodni preparat protiv suhe kože.

Ako uobičajena hidratacija nije dovoljna, donosimo vam dva recepta za prirodna rješenja koja će vašoj suhoj koži vratiti puni sjaj.

Maska od banane za zdravu i hidratiziranu kožu

Izgnječite polovinu banane i pomiješajte je s jednom žlicom meda. Nanesite na prethodno očišćenu kožu i ostavite da djeluje 20-30 minuta. Nakon toga kožu isperite hladnom vodom, te na lice nanesite hidratantnu kremu. Ovu prirodnu masku nanosite dva puta tjedno za što bolje rezultate.

Maska od aloe vere

Osim maske od banana možete oprobati i ovu masku od kaktusa aloe vera. Bogat sloj gela aloe vere nanesite na prethodno očišćeno lice i ostavite da djeluje dok se ne osuši. Isperite hladnom vodom. Aloe vera neće samo hidrirati kožu, već će spriječiti starenje i pojavu akni.