Bundeva uspješno uklanja bradavice – Jako zanimljiva i zdrava namirnica za svaki dan

Bundeva se već dugo svrstava u red ljekovitih namirnica i zastupljena je u travarskoj tradiciji gotovo svake zemlje u kojoj se uzgaja.

Tikva je jako zdrava jer se smatra prirodnim ekološkim proizvodom koji ne prihvaća umjetna gnojiva ni druga kemijska tretiranja, nego samo prirodnu gnojidbu.

Advertisement

Zbog takvog prirodnog rasta i sazrijevanja, kao namirnica je posebno pogodna u prehrani djece, sportaša, starijih ljudi i rekonvalescenata.

Dobro je koristiti je i kao dijetalnu namirnicu, jer sadržava 90 posto vode, vlakna i minerale, a ujedno daje osjećaj sitosti. Lako je probavljiva pa je mogu konzumirati i osobe s probavnim smetnjama.

Advertisement

Također, jako dobro se koristi i kao prirodni lijek, a ovom prilikom ćemo napisati kako uz pomoć buče možete ukloniti bradavice sa tijela.

Malo tko bi pomislio da bundeva može da ukloni bradavice sa tijela. Pročitajte kako djeluje ovaj prirodni lijek za bradavice.

List bundeve privijao se na opečeno mjesto i smatralo te da uspješno smiruje bol i opekotine, dok su se cvjetovi koristili za uklanjanje izraslina s kože, kao što su bradavice i kurje oči.

Da bi uklonili bradavice pomoću bundeve uradite sljedeće: Pažljivo ubrati prašnike iz sredine bundevinog cvijeta. Prstohvat prašnika zgnječiti i time dvaput dnevno trljati bradavicu.

Advertisement