Čaj sa đumbirom na indijski način

Predstavit ćemo vam odličan recept za ukusni i jako zdravi čaj na indijski način.

Osim što je ovaj čaj jako bogat okusima i ugodnom aromom, čaj pripremljen na indijski način može pomoći u slučaju prehlade ili upale na grlu. Priprema čaja nije nimalo komplicirana, što je još jedan dodatni razlog da ga pripremite i uživate u toplom napitku.

Za čaj na indijski način potrebni su sastojci koje lako možete pronaći u svim malo bolje opremljenim trgovinama. U nastavku donosimo kratke upute za pripremu.

Da bi sami sebi napravili čaj sa đumbirom bit će vam potrebni ovi sastojci: komad đumbira od oko 1 cm, 250 ml vode, 50 ml mlijeka, žličica crnog čaja i malo sirovog šećera ili drugog sladila po ukusu.

Ogulite korijen đumbira i nasitno naribajte. Stavite naribani đumbir u mali lonac i prelijte vodom. Kuhajte dok ne zakipi, a tada nastavite kuhati još nekoliko minuta, odnosno dok ne ispari otprilike 50 ml vode. Nakon toga ulijte mlijeko, a kad se tekućina ponovno zagrije gotovo do vrenja, dodajte listiće crnog čaja i kuhajte na laganoj vatri još 3 do 5 minuta. Procijedite i zasladite po ukusu. Popijte čaj dok je vruć.