Čišćenje jetara za liječenje psorijaze

Da bi liječili psorijazu prvi korak koji morate uraditi jeste da provedete čišćenje organizma od nakupljenih otrova.

Psorijaza je kožna bolest koju povezujemo sa neurednim radom jetre.

Zbog preopterećenja jetra slabo radi, toksini se zadržavaju u našem organizmu što se manifestira kožnim oboljenjem koje zovemo psorijaza. Da bi liječili psorijazu, liječnici savjetuju da se prvo očisti organizam, da bi jetra normalno počela da radi. Ako jetra obavlja funkcije pravilno i bez opterećenja, vjerojatno je da će se i simptomi ove kožne bolesti povući.

Naravno, proces čišćenja jetre se provodi neki određeni period i ne trebamo očekivati rezultate kroz kratko vrijeme. Strpljenje je jako važno, kao i disciplina u provođenju ove terapije. O postupku čišćenja jetre najbolje je da se posavjetujete sa liječnikom.

Prikladna prehrana je prvi i glavni korak – Prehrana kod psorijaze treba biti zdrava, sa svježim i jednostavno pripremljenim obrocima.

Poželjno je da namirnice budu ekološke i domaće uzgojene. Trebate smanjiti unos crvenog mesa, rafiniranih masti, bijelog šećera i proizvoda od bijelog brašna. Jedite puno protuupalne hrane, odnosno svježeg voća i povrća, sjemenki lana, sezama ili konoplje, grahorica, samoniklog bilja te kvalitetnih hladno prešanih ulja.

Pijte čistu filtriranu vodu i nezaslađene biljne čajeve. Povećajte unos voća, posebno sirovog. Mediteranska prehrana također je dobar izbor za liječenje psorijaze.

Za još informacija na temu liječenje psorijaze slijedite poveznicu.