Čudesna svojstva narančine kore

Možda će vam ovo biti iznenađujuće, ali narančina kora sadrži četiri puta više vlakana od same naranče koju najčešće konzumiramo.

Poznato je kako to voće daje velike količine vitamina C, a ima i čitav niz drugih beneficija.

No, njezina kora isto tako posjeduje sjajna svojstva, u nastavku saznajte koja.

Narančina kora može biti odlična za dobivanje energije. Možete isušiti nekoliko trakica kore i staviti ih u vruću vodu i popiti taj napitak. Također, kada imate problema sa zatvorenim nosom, ona se izuzetno dobro protiv problema s tim i problema sa sinusima.

Još od antičkih vremena koristi se kao prirodni lijek. Neki travari smatraju da pomaže sniziti krvni tlak.

Miris citrusa će otjerati komarce s vaše kože. Jednostavno utrljajte malo narančine kore na kožu i neugodnih insekata više neće biti.

Budući da je odličan izvor vitamina A i C, narančina kora djeluje kao prirodni antioksidans koji pomaže ojačati imunološki sustav i boriti se protiv bakterija i virusa.

Sadrži nobiletin koji ima pozitivan učinak na srce, a pomaže i sniziti razinu lošeg kolesterola.

Narančina kora se bori za prevenciju raka jer sadrži flavonoide koji uz pomoć vitamina usporavaju rast zloćudnih stanica. Povećava konzumacija smanjuje rizik od raka kože, dojke i debelog crijeva.

Narančino eterično ulje je odlično za prirodno ublažavanje tjeskobe i depresije. Možete koru utrljati na čelo i eterična ulja će napraviti svoje.

Konzumiranje narančine kore na redovitoj razini može spriječiti zatvor, žgaravicu i povraćanje.

Odličan je lijek za loš zadah. Žvačite male komadiće i oslobodit će te se od neugodnog mirisa u ustima. Bori se i protiv karijera i čuda dah svježijim dulje vremena.