Domaći prirodni lijek protiv prehlade – Liječite prehladu uz pomoć prirodnih lijekova

Vrijeme je u godini kada se lako prevarimo i još lakše razbolimo. Prevrtljiva vremenska prognoza lako nas zavara, sve to otvara put prehladi.

Prehladu uzrokuju različiti respiratorni virusi, u pravilu oni slabije patogenosti, odnosno s manjom agresivnošću.

Najbrojniji su i najvažniji rinovirusi, a poznato je više od 100 različitih tipova. Zatim po učestalosti dolaze koronavirusi, virusi parainfluence i adenovirusi, dok je u male djece osobito važan respiratorni sincicijski virus (RSV). Prehladu mogu ljeti uzrokovati i enterovirusi.

U nastavku pročitajte kako uz pomoć prirodnih lijekova možete liječiti prehladu.

Ako ste jedan od onih koji su se već prehladili tada vam savjetujemo da svakako oprobate ovaj prirodni lijek protiv prehlade. Curenje nosa, kihanje i ostale grozote simptomi su prehlade kojih se želimo riješiti što prije.

Evo jednog domaćeg, prirodnog lijeka koji je provjereno efikasan, a zdraviji je od bilo čega što ćete kupiti u ljekarnama.

Sastojci za pripremu lijeka: 6 limuna, 1 veliki češanj češnjaka, 2 žličice đumbira u prahu, 2 žličice meda, 3 dl soka od ananasa (prirodnog, ne kupovnog) i četvrtina žličice ljute papričice u prahu

Priprema lijeka je jednostavna: Iscijedite sok limuna u blender, dodajte ostale sastojke i izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu tekućinu pa prelijte u staklenu posudu koju ćete staviti u frižider, poklopljenu ili začepljenu.

Svaki dan popijte četiri male šalice napitka i simptomi prehlade će nestati. Lijek također mogu piti i oni koje prehlada još nije uhvatila – preventivno.