Domaći sirup od bijelog luka za jačanje imuniteta – Djelujte na vrijeme

Naučite sami sebi pripremiti domaći lijek za jačanje imuniteta. Glavni sastojak za ovaj ljekoviti sirup je bijeli luk.

Bijeli luk uvijek je dobar, naročito zbog izraženih antibakterijskih i antivirusnih svojstava, koja su već odavno poznata, a nedavno i mnogo puta dokazana.

Češnjak, kako ga još znamo zvati, i njegovi sastojci podvrgnuti su brojnim istraživanjima koja su masovno dokazala djelovanje ove biljke na infekcije uzrokovane bakterijama i virusima.

Osim toga, istraživanja potvrđuju da bijeli luk ima značajna antikancerogena svojstva. Redovno konzumiranje većih količina češnjaka smanjuje rizik od pojave mnogih vrsta raka, posebno raka rektuma i bubrega.

U nastavku pročitajte recept za odličan prirodni lijek od bijelog luka, koji će ojačati vaš imunitet, i tako spriječiti pojavu raznih oboljenja koja vam možda prijete.

Ljekoviti sirup od bijelog luka koji će ojačati vaš imunološki obrambeni sistem. Priprema lijeka je jednostavna, zbog čega vam preporučujemo da isprobate.

Sastojci za pripremu sirupa su: 100g bijelog luka i 1dl 60% alkohola.

Priprema sirup na sljedeći način: Bijeli luk isjeckati i preliti alkoholom te pustiti da odstoji 10 dana. Nakon deset dana procijediti.

Sirup uzimati do 30g dnevno.

Još o bijelom luku, odnosno češnjaku možete pročitati na linkovima:

Evo zašto trebate jesti češnjak

Ako imate proklijali češnjak, ne bacajte ga

Ljekovita biljka – Češnjak