Dva načina za izbijeliti zube prirodnim putem

Ako želite izbijeliti svoje zube, i riješiti se neuglednih naslaga koje u sebi kriju i opasne bakterije te upalu zubnog mesa, savjetujemo vam da isprobate jedan od ova dva prirodna lijeka.

Ako ste jedni od onih koji se tresu na sam spomen stomatologa, onda su prirodna rješenja za uklanjanje kamenca sa zuba, idealna za vas.

Advertisement

Kako se riješiti ružnih naslaga, te postići bijele i zdrave zube?

Zubni kamenac je tvrda naslaga na zubima nastala mineralizacijom plaka koja se s vremenom taloži na zubima.

Kada plak stoji na zubima duže vrijeme, pod utjecajem minerala iz sline, na zubima se stvara zubni kamenac. Plak je obilniji ako se uzima kašasta, mekana i ljepljiva hrana bogata ugljikohidratima, što znači da treba izbjegavati slatkiše, bijeli kruh, peciva, ušećereno voće i slične namirnice.

Advertisement

Kako bi riješili ove ružne pojave koja zbog nakupine bakterija uzrokuje i upalu zubnog mesa poznatu kao gingivitis i paradontitis, pomognite si kućnim pripravcima.

Prvi recept za bijele i zdrave zube

Trebaju vam samo 30 grama orahove ljuske i voda. Priprema ovog lijeka je također jednostavna. Stavite ljuske oraha u posudu, dodajte vodu i kuhajte 15 minuta. Umočite četkicu za zube u smjesu i operite zube za 5 minuta. Ponovite ovu proceduru u jutarnjim, popodnevnim i večernjim satima. Tako jednostavno, a jako učinkovito.

Drugi recept protiv plaka i kamenca na zubima

Trebaju vam 4 žličice sjemenja suncokreta, 4 žličice lipinog cvijeta i 1 litra vode. Pripremite lijek tako što ćete staviti sastojke u posudu, nasuti vodu i kuhati na laganoj vatri pola sata. Perite zube s ovom mješavinom nakon svakog jela.

Advertisement