Eteričnim uljima se izborite protiv insekata

Imate problema sa insektima? Nikako da vas se prođu!? Evo jednog efikasnog i prirodnog rješenja za probleme sa insektima.

Prirodna sredstva koja sami možete izraditi, da bi se obranili od dosadnih i opasnih insekata.

Da bi se zaštitili od insekata koji su u velikom broju prisutni tijekom ljetnog razdoblja koristite ulje lavande, paprene metvice, eukaliptusa i pačulija.

Kako koristiti ulje? Napunite nekoliko posuda s kipućom vodom i u nju dodajte nekoliko kapi nekog od navedenih eteričnih ulja. Stavite posude uz prozore ili na mjesta na kojima se učestalo pojavljuju insekti. Također, preporučuje se da prije spavanja na vatu stavite dvije kapi eteričnog ulja te ju ostavite u blizini kreveta.

Kako bi spriječili insekte da vas ometaju dok jedete, napravite papirnate trake s nekoliko kapi eteričnih ulja i objesite ih na balkon, na terasu ili na prozore.

Kako bi što bolje zaštitili svoje tijelo od insekata upotrijebite lavandino ulje. Prije večernjeg izlaska također se možete zaštititi mješavinom od 30 ml biljnog ulja i 30 kapi lavandina. Ako vas se neki insekt ipak dočepao, predlažemo da na ubodena mjesta nanesete kap lavandina ulja koje će pomoći da crvenilo i svrbež vrlo brzo nestanu.