Gastrointestinalni poremećaji – Glavni krivac je loša prehrana, a ono što možemo učiniti je promijeniti je

Gastrointestinalni poremećaji su vrlo rašireni diljem svijeta, a poprimili su razmjere epidemije. Glavni krivac je loša prehrana, a ono što možemo učiniti je promijeniti je.

Najčešći poremećaj koji se javlja je zatvor, proljev, i divertikuloza (koju karakterizira prisutnost sićušnih vrećastih izraslina zvanih divertikuli u stijenci debelog crijeva).

Poremećaji gastrointestinalnog trakta učestali su kao i prehlada, a osim klasičnih lijekova, mogu pomoći i prirodni lijekovi. Probavni trakt dugačak je oko 9 metara, počinje u ustima i završava u rektumu, a u kojem se razgrađuje hrana koju jedemo.

Savjetuje se da se čajna žličica prašak psilijuma doda u vodu ili sok te svaki dan nakon toga popije dvije čaše. Rijetko, ali od nekih ljudi ovaj prašak može izazvati alergije. Također, povećajte unos pektina, jedite ribanu sirovu mrkvu ili sirove ribane jabuke s korom.

Jedna tableta od 99 mg kalija tri puta na dan je dobra za održavanje zdravlja probavnog trakta, a za opće zdravlje poželjno je jesti acidofil.