Imate neugodan zadah i želite ga se riješiti?

Ako imate loš zadah kojeg se želite riješiti, ovo su savjeti za vas.

Najvažniji korak u održavanju higijene usta uz redovno pranje zuba je i ispiranje usne šupljine.

Tim jednostavnim postupkom vi u biti uklanjate ostatke hrane i nakupljene bakterije koje uzrokuju neugodan zadah iz usta.

Danas su jako popularne vodice za ispiranje usne šupljine. Ipak, trebate znati da sastojci tih vodica mogu, u slučaju kada se koriste prečesto, izazvati kontraefekt. Naime, većina vodica sadrži alkohol, neke čak i do 26%, koji razbija plak i koji može oštetiti gleđ i zube učiniti posebno osjetljivim.

Da bi to izbjegli, možete jednostavno kupovne proizvode zamijeniti onim prirodnim koje sami napravite.

Kako napraviti vodicu za ispiranje usta, koja je jako djelotvorna i neće vam naštetiti? Trebaju vam samo četiri sastojka, a to su cimet i med koji djeluju antibakterijski, limun za svjež dah i soda bikarbona koja osim što uklanja ostatke hrane učinkovito izbjeljuje zube.

Sastojci potrebni za pripremu vodice za svjež dah su: pola žlice cimeta u prahu, 1 i pol žličica meda, pola žličice sode bikarbone, 2 dcl tople vode i 2 limuna.

Priprema vodice za ispiranje usne šupljine: U toplu vodu dodajte med i miješajte na laganoj vatri dok se ne rastopi, pri tome obavezno pazite da voda ne proključa. Nakon toga dodajte sodu bikarbonu, cimet i na samom kraju limun. Pretočite smjesu u staklenu bočicu i sve dobro izmiješajte. Za svjež dah vodicu za ispiranje koristite ujutro nakon pranja zuba, dvije žličice tečnosti grgljajte oko 4 minute i potom ispljunite.

Dobar savjet: Malu količinu vodice prelijte u malu staklenu posudu i stavite je u torbicu, pa u slučajevima nakon obroka i prije važnog sastanka posegnite za gutljajem koji djeluje bolje i od žvakaće gume!