Imate visok krvni tlak? Kako ga spustiti na normalu uz pomoć prirodnih ljekovitih pripravaka?

Za visok krvni tlak postoji vrlo djelotvoran prirodni lijek od imele. Imela je oku ugodan, dekorativni grm koji živi i hrani se na nekom od drveća pa ga dosta koriste za adventske i božićne aranžmane.

Uz pomoć ljekovitih biljaka snizite visok krvni tlak.

Kelti su imelu smatrali svetom. Druidski svećenici su imali posebne obrede prilikom skidanja imele sa drva domaćina. Baš zbog toga se imela dugo vremena nije smjela koristiti u crkvama Irske i Engleske, zbog svoje “poganske” prošlosti.

Sokom imele danas liječe i rak, a mi ćemo sasvim sigurno sniziti tlak ako ćemo se pridržavati točnih uputa.

Nije imela sa svakog drveta upotrjebljiva. Imela koja raste na akaciji (bagremu) sadrži neke otrovne sastojke koji se nalaze u potkožici njezine hraniteljice. Stoga je najbolje ići na sigurno, a to je stablo jabuke ili neke druge voćke. Beru se samo listovi, nikako bijele bobe koje su štetne. Listove ne sušimo jer ih uvijek možemo naći svježe.

Treba ih dobro isprati u hladnoj vodi i sitno narezati. Dovoljna nam je jedna jušna žlica na 3dl hladne vode. Namočimo imelu navečer i popijemo drugi dan ujutro. Jutarnje namakanje nam je za navečer. U međuvremenu treba kontrolirati tlak. Kada nam tlak padne na jednu konstantu, to smatramo normalnim tlakom i prestanemo uzimati macerat.

Kada je u pitanju visoki ili niski tlak, idealno bi bilo otkloniti pravi uzrok tom poremećaju.