Imunološka slabost – Da bi spriječili pojavu bolesti ili ju liječili važno je riješiti se stresa koji doživljavate…

Do imunološke slabosti dolazi zbog nezdravog načina života, a s godinama postaje sve veća kako slabe vanjske i unutarnje obrambene funkcije tijela (koža, sluznica, limfa).

Kao i u slučaju drugih oboljenja, i kod imunološke slabosti stres igra veliku ulogu.

Kako bi djelovali preventivno i liječili imunološku slabost potrebno je riješiti se stresnog načina življenja, tj. drastično smanjiti razinu svakodnevnog stresa, i psihičkog i fizičkog. To možete postići hraneći se zdravo, boraveći na svježem zraku, prestankom pušenja i pretjerane konzumacije alkohola, normalnim periodom spavanja od 6-8 sati dnevno i slično.

Za snižavanje stresa i dobar početak dana bilo bi idealno kad bi svako jutro odvojili 10 minuta za tjelovježbu, te se ponekad nagradili profesionalnom masažom.

Poznato je da djelovanje artičoke i bazge djeluje na jačanje organizma, a također je i dobro jesti jogurte proizvedene od mliječnog fermenta laktobazilena.

Kako biste jačali živčani sustav dobro je piti čajeve od odoljena, matičnjaka, krijesa, ružmarina i hmelja. Pomažu i prirodni preparati kapi Echinacea-Urtinktur-Hevert, tablete Esberitox, Anore-immun kapi, te sprej Palmisan.

>> Prirodni lijek za jak imunitet

Kako bi ojačali živčani sustav preporučljivo je piti čajeve od odoljena, matičnjaka, krijesa, ružmarina i hmelja.