Indijski začini za prevenciju raka – Saznajte koji su čajevi toliko ljekoviti

Indijski začini popularni su u cijelom svijetu. Imaju dugo povijest korištenja u jelima kako bi dali dodatan okus hrani. Osim što nam pružaju nevjerojatno dobre okuse, indijski začini vrlo su korisni za zdravlje. Dodavanjem tih začina u vlastitu prehranu možete spriječiti obolijevanje organizma zloćudnim bolestima.

Jedan od najboljih takvih začina je crni papar. On posjeduje antikancerogena svojstva te tvar piperin koja je važna u borbi protiv raka. Najzdraviji je ako ga kupujemo u zrnu jer papar koji je već industrijski prerađivan gubi svoja svojstva.

Odličan začin je i kurkuma. Svjetlo je žute boje te je jedan od naj prepoznatljivijih indijskih začina. Kao antioksidans ne samo da je učinkovita u borbi protiv raka, nego pomaže može pomoči i u prevenciji dijabetesa i alergija. Ako dodajete samo prstohvat kurkume u svoja jela, njezin intenzivan okus dat će mnogo prednosti tom jelu.

Đumbir je veliki saveznik u borbi i prevenciji raznih bolesti. Bogat je vitamina A i c. Izvorno djeluje na imunološki sustav te može zaustaviti stanice raka u širenju. Senf je začin koji je iznimno popularan u cijelom svijetu. U Indiji se koristi u gotovo svakom jelu. Uz pomoć kod raka, odličan je i u prevenciji Alzheimerove bolesti.

Kardamom je sljedeći odličan začin iz Indije. Njegov delikatan okus i miris je vrlo popularan u dalekoistočnoj kuhinji. Stoljećima se koristi u kineskoj medicini. Dokazano je učinkovit u sprječavanju raka.

Cimet je još jedan začin koji je omiljen diljem svijeta. Daje tijelu energiju i bjelančevine što je dobro za jačanje imunološkog sustava. Koristi se ponajviše u slatkim jelima. Sjemenke koromača sadrže anetol koji uništava stanice raka. Tako suzbijaju enzime koji su odgovorni za multipliciranje stanica raka. Pomaže i u čišćenju od štetnih tvari.

Svaki pojedinac može svojom prehranom pozitivno ili negativno utjecati na svoje zdravlje. Dodavanjem nekih od gore navedenih začina poboljšat ćete svoje zdravlje, a istovremeno ćete uživati u boljem okusu i mirisu hrane.