Iskoristite ove namirnice za dobru probavu

Koristimo priliku i predstavljamo vam ovaj kratki popis zdravih namirnica koje će vam pomoći da održite probavu zdravom, pa tako i zdravlje organizma.

Na vašem jelovniku svakako trebaju da budu razne salate.

Naime, hrana poput zelene salate, koja obiluje vlaknima, jedan je od najvećih prijatelja dobre probave. Ako ste u prilici svakako prije spavanja pojedite zdjelu zelene salate.

Voće poput jabuke, nije bitno dali je jabuka pečena, kuhana ili svježa, poboljšat će vašu probavu. Također, korisne su i borovnice, jagode, ananas, sušene šljive i marelice. Pored spomenutih tu je i jedna od najboljih namirnica za čišćenje, a riječ je o limunu. Popijte žličicu limunovog soka natašte.

Zeleni čaj je daleko poznat, i gotovo svi pričaju o njegovim ljekovitim svojstvima. Naime, zeleni čaj će ojačati i pomoći boljoj probavi. Zbog određene količine kofeina koju sadrži, zeleni čaj doslovno tjera metabolizam na brži rad.

Cjelovite žitarice imaju svoje mjesto na ovom popisu. Žitarice poput heljde, smeđe riže te sjemenja koje nije zasoljeno potaknut će rad probave. Time ste osigurali dobar rad crijeva i zdravlje organizma.

Začini poput bibera, kima, cimeta i đumbira su namirnice intenzivnog okusa koje potiču organizam na čišćenje.

Tu je i povrće, pa da spomenemo luk, bijeli luk, mrkvu, patlidžan i špinat. Sve su to zdrave namirnice kojima je mjesto u vašoj svakodnevnoj zdravoj prehrani.

Jogurt u sebi sadrži L.acidophilus. To su bakterije koje probavni sistem dovode u red. Jedan jogurt dnevno i učinit ćete dobro vlastitoj probavi.