Jako dobre namirnice koje će sniziti trigliceride

Suvremena istraživanja pokazuju da visoka razina kolesterola može blokirati hormone koji daju signal mozgu da osjeti sitost.

Osjećate li uvijek, čak i nakon obilnog obroka, glad?

Možda to ima veze sa trigliceridima u krvi, odnosno masnim molekulama koje kolaju krvnim žilama. Istraživanja pokazuju da visoka razina kolesterola može blokirati hormone koji daju signal mozgu za osjećaj sitosti.

Rezultat toga je potreba da jedemo i kada u biti nismo gladni, što s vremenom, vodi u gojaznost. Ove ukusne i zdrave namirnice obuzdat će vam apetit tijekom dana i smanjiti razinu triglicerida.

Grah je prvi na listi. Iako je grah bogat vlaknima, on je dobar za probavu i dugo nas čini sitima. Dovoljno je da ubacimo pola šalice graha u salatu kako bismo joj poboljšali okus. Također, možemo dodati i avokado kako bismo unijeli dodatnu količinu proteina.

Svježe voće je jako dobro za nas, a ovo je samo još jedna potvrda toga. Studije pokazuju da više svježih proizvoda u ishrani smanjuje razinu triglicerida. Voće poput jabuka puno je celuloze, vitamina i minerala. Dovoljno je da napravimo zdjelu voćne salate kako bismo utažili glad ili za doručak ubacimo malo omiljenog voća u zobenu kašu ili obrok od cijelog zrna žitarica.

Maslinovo ulje je dobra namirnica protiv triglicerida. Bogato je mastima koje mogu sniziti trigliceride, pa ga je dobro koristiti umjesto suncokretovog ulja i maslaca. Dovoljne su dvije žličice dnevno da nas zasite i učine zdravima.

Špinat je odličan izvor alfa-lipoinske kiseline, te on može sniziti razinu kolesterola za čak 60%. Bogat je vlaknima i jako je niskokaloričan, što je dobro za one koji drže dijetu. Jedite špinat začinjenog maslinovim uljem.