Jako zdravi čaj od cimeta i jabuka – Prirodni lijek za dobru probavu

Prvo da kažemo kako je riječ o čaju koji je jako ukusan. Ipak, pored toga što je ukusan glavni razlog za ispijanje ovog čaja treba da bude zdravlje i osjećaj zadovoljstva.

Cimet u ovom čaju će vam pomoći u ovim hladnim danima, jer će vas zagrijati i potaknuti energiju vašeg tijela.

Advertisement

Krvotok će proraditi punim kapacitetom, lakše ćete disati, a djelovat će i na eliminaciju sluzi i sekreta ukoliko su vam nosnice već polako i začepljene.

Kombinacija jabuka i cimeta. Osim što se ove dvije prirodne namirnice tako skladno po okusu slažu, čar je u njihovoj jednostavnosti pripreme i naravno, ljekovitosti. Za čaj možete iskoristiti i sušene i svježe jabuke, a da bi okus obogatili, ako želite možete iskoristiti med i limun.

Advertisement

Sastojci za pripremu čaja su: 2 jabuke, svježe ili sušene, pola litre vode, štapić cimeta, 1 limun te ako želite i jedna žličica meda.

Postupak pripreme čaja: U pola litre vode staviti dvije do tri jabuke. Narežite ih na kriške podjednakih dijelova. U vodu stavite štapić cimeta. Zakuhajte a zatim ostavite da čaj poklopljen odstoji oko 15 minuta. Procijedite, zasladite i začinite limunom a ukuhani plod jednostavno pojedite.

Ljekovitost ovog čaja: On umiruje i krijepi, potiče rad crijeva te regulira probavu. Također, čaj je dobar jer ima antiupalna, antibakterijska, antiseptična svojstva.

Napomena: Ovaj je čaj sam po sebi zbog svoga sastava dovoljno sladak i nije ga potrebno dodatno zaslađivati. No, ukoliko imate poteškoća s dišnim organima, sluzi ili grloboljom, tada u njega, lagano ohlađenog, stavite i malo meda.

Advertisement