Jedite jabuke, jako su dobre za zdraviji seksualni život

Jabuke su jako zdrave, a dostupne su nam tijekom cijele godine. Pored toga što su zdrave, već smo pisali o tome, jabuke su dobre i za naš seksualni život.

Dok konzumiraju jabuke, žene neće profitirati samo po pitanju zdravlja, nego i na planu zdravog seksualnog života. Dakle, žene koje svakodnevno jedu jabuke imaju bolji seksualni život, tvrde istraživači iz regionalne bolnice Santa Chiara u Trentu.

Advertisement

Tako smo došli do saznanja da, uz sve ostale korisne sastojke, jabuke, poput crnog vina i čokolade, u sebi sadrže polifenole i antioksidante koji pomažu boljoj prokrvljenosti genitalne zone pa tako povećanju seksualnog uzbuđenja.

Advertisement

Spomenuta istraživanja pokazuju kako je kod žena, što više jabuka jedu, to veća vlažnost i seksualna funkcija. To su naime faktori koji se koriste za procjenu seksualnog zadovoljstva.

U istraživanju je sudjelovala 731 zdrava, seksualno aktivna žena u dobi između 18 i 43 godine, a među pitanjima vezanima uz seksualni život bila su i ona o prehrambenim navikama i dnevnom konzumiranju jabuka.

Sudionice istraživanja bile su podijeljene u dvije skupine. Jedna skupina žena je jela više od jedne jabuke dnevno, dok su u drugoj skupini bile žene koje su jele manje od jedne jabuke na dan.

Rezultati istraživanja pokazali su da žene koje jedu više jabuka imaju kvalitetniji seksualni život.

Rezultati ovih istraživanja ne spominju mušku populaciju, ali ako uzmemo u obzir da njihove djevojke i žene budu jele više jabuka, za pretpostaviti je da će i njima biti bolje!

Advertisement