Jeste li čuli za čaj od maslinovog lišća?

Saznajte za što je sve dobar čaj od lišća masline. Naime, malo je poznato, ali čaj od maslinovog lišća jako dobro djeluje na naše zdravlje.

Čaj od lista masline ima toliko ljekovitih svojstava a da tog nismo ni svjesni.

Advertisement

To je napitak izuzetno dobrog mirisa i izgleda, te odličnog okusa. Prvi dokumentirani podaci njegove primjene u medicini datiraju iz 1850. godine.

Iako je čaj od masline manje poznat u svijetu čajeva, istraživanja koja se vrše izgledaju obećavajuća, a ona koja su se izvršila dokazala su izuzetnu ljekovitost maslinovog lista. Čaj od masline je napitak izvanrednog okusa, te vrlo dobrog mirisa pa pruža zadovoljstvo svim ljubiteljima ovog toplog napitka.

Ljekovita svojstva čaja od masline, ima ih čak 16.

Advertisement

Čaj od malinovog lišća pomaže kod visokog tlaka, jer on širi krvne žile, te tako povećava protok krvi i pomaže regulirati otkucaje srca. Uništava slobodne radikale jer je ovaj čaj bogat antioksidansima pa neki čak govore da je čaj od masline zamjena za zeleni čaj. Sprečava kardiovaskularne bolesti srca, pomaže kod visokog kolesterola, odnosno smanjuje razinu LDL, ima izuzetna protugljivična svojstva, ima izuzetna protubakterijska svojstva, pomaže kod sprječavanja herpes i hladnih čireva. Čaj od lista masline je dobar za prehlade i gripe, pomaže kod upale pluća, pomaže kod tuberkuloze, pomaže kod dijabetesa, pomaže kod meningitisa, reuma, infekcija mokraćnog sustava, te kod kroničnog umora i alergija. Ovaj čaj jača imunološki sustav cijelog organizma.

Recept za pripremu čaja: Za šalicu čaja potrebno vam je 15-20 listova masline. Prokuhajte vodu i ubacite listove u posudu. Kuhajte još 2 do 3 minute. Ostavite listove u vodi najduže 10 minuta. Pijte čaj svaki dan.

Advertisement