Jeste li ikada čuli za čaj od banane?

Čaj od banane je odličan za miran i dobar san.

Niste čuli za ovaj čaj? Evo recepta za pripremu.

Pripremite sebi čaj od banane kako je opisano: Prokuhajte pola litra vode. Jednoj banani (neoguljenoj) nožem odsijecite krajeve. Cijelu bananu dodajte proključaloj vodi i ostavite da se kuha oko 10 minuta. Nakon toga izvadite bananu. Čaj je spreman za konzumiranje kada se ohladi.

Ovaj čaj ima neobičan no ipak jako prijatan okus. Potrebno je spomenuti i to da bananu slobodno možete pojesti nakon što je poslužila za pripremu čaja.

Ako postoji neka strogo prirodna namirnica koja može biti alternativa tabletama za spavanje, onda bi to bila banana. Dakle, čaj od banane je odličan prirodni lijek za pomoć prilikom spavanja. Da bi imali miran i ne isprekidan san, slobodno pred spavanje popijte ovaj čaj.

Magnezij kojeg sadrži banana opušta naše mišiće i tako umiruje tijelo. Pored toga, banane, odnosno kora od banane nije prskana ili je jako malo prskana pesticidima, što potvrđuju posljednja istraživanja gdje su jabuka i breskva na prvom, a banana uz par ostalih na zadnjem mjestu. Uživajte u ovom neobičnom i ukusnom čaju.