3 razloga zašto će avokado poboljšati vaše zdravlje

Avokado je voće koje se uzgaja u tropskim krajevima. Razne studije dokazuju da povećanje konzumacije biljne hrane poput avokado pomaže u smanjenju rizika od srčanih bolesti, dijabetesa i pretilosti.

Također, namirnice kao što je avokado pomažu u mršavljenju, povećanju energije, zdravoj koži i kosi te još mnogo toga.

Donosimo 5 razloga zašto će avokado unaprijediti vaše zdravlje.

Dugoročne zdravstvene prednosti – smatra se superhranom. Prepun je vitamina i minerala. Štiti  organizam od dijabetesa, raka, bolesti srca, mozga i degenerativnih bolesti oka. Vlakna, dobre masti i hranjive tvari u njemu pomažu smanjiti kolesterol. Isto tako, regulira razinu šećera u krvi i smanjuje upale. Sve su to razlozi zašto je avokado odličan na duge staze.

Avokado ne deblja – izvrstan je izvor mononezasićenih masti. To su masnoće koje se smatraju dobrima, primjerice, nalazimo ih još u maslinovom ulju. One pomaže u unapređenju zdravlja srca. Osim toga, vlakna kojima je avokado bogat smanjuju glad što je izvrsno ako želite izgubiti kilograme.

Konzumirajte jedan avokado dnevno i dobit ćete puno hranjivih tvari – avokado je upakiran s mnogim hranjivim tvarima koje su odlične za zdravlje. Ima i topiva vlakna, 18 esencijalnih aminokiselina i 14 minerala, a tu su i omega-3 masne kiseline, vitamini B, C, E i K, polifenoli i karotinoidi.

Superhrana obuhvaća namirnice koje su nevjerojatno bogate hranjivim tvarima, a avokado je jedna od takvih. Samo jedan dnevno dovoljan je da udahne novu energiju vašem tijelu.