Kako da riješite probleme sa znojnim stopalima?

Mnoge muče problemi sa znojnim stopalima, i neugodnim mirisom stopala.

Ti problemi postaju još više izraženi u ljetnom periodu, jer se zbog visokih temperatura i stopala više znoje.

Znojenje je naime korisno za kožu na stopalima jer je ona izložena neprestanom trenju, savijanju i pritiskanju uslijed hodanja i da nema znoja, koža bi postala suha, ispucala i vrlo bolna. Zbog toga koža na stopalima ima najviše znojnih žlijezda. Problemi pak nastaju kada znojenje postane pretjerano i popraćeno izrazito neugodnim mirisom. Tada je jako važno odabrati i nositi pravilnu obuću koja ne stišće stopalo i koja diše, najčešće je to obuća od prirodnih materijala.

Preporučujemo vam da tijekom ljeta nosite otvorene sandale kako bi vaše noge disale ili još bolje, hodajte što više bosih nogu. Kupujte obuću od kože i čarape od prirodnih materijala koji će efikasno upiti znoj te izbjegavajte čistu sintetiku. Za sve one koji imaju svoje omiljene cipele, čizme ili sandale, preporučujemo da ipak što je češće moguće mijenjaju obuću.

Još par savjeta kako da održite stopala zdravima i bez neugodnih mirisa. Preporučujemo vam da bacite obuću čim ona poprimi neugodan miris koji se ne može odstraniti ni kemijskim sredstvima. Operite stopala svako jutro mlakom vodom u koju ste dodali malo sode bikarbone. Također, stopala dobro operite i nakon povratka s posla te, ako je potrebno, i prije odlaska na spavanje. Nikad nemojte na noge navući već iskorištene, prljave čarape.