Kako da sebi pripremite napitak od tibetanske gljive?

Naučite sami sebi napraviti napitak od tibetanske gljive. Donosimo vam upute za pripremu i način konzumiranja ovog ljekovitog napitka.

Prije smo spomenuli što je tibetanska gljiva, poznatija kao kefir ovdje na našim prostorima. Ovom prilikom ćemo predstaviti recept za pripremu ljekovitog napitka od tibetanske gljive.

Ne zove se bez razloga mliječna gljivica, jer je to kultura koja se uzgaja u mlijeku, koje se kasnije pije jer je jako ljekovito.

Opranu gljivu prelijte sa četvrtinom litre ne kuhanog mlijeka. Gljivu i mlijeko ostavite u staklenoj posudi da odstoje 24 sata pa nakon toga mlijeko procijedite obavezno kroz plastičnu cjediljku (nikada ne koristiti metalnu cjediljku ili žlicu). Ovako procijeđeno mlijeko je gotov napitak.

Gljivu i posudu zatim dobro operite čistom vodom i ponovo prelijte mlijekom. Gljivu čuvajte prekrivenu na sobnoj temperaturi, nikako na hladnom mjestu.

U toku pauze od 10 dana gljivu je potrebno redovno tretirati na isti način kao i za vrijeme upotrebe napitka. Znači redovno je ispirati i prelijevati mlijekom jer bi u suprotnim izgubila ljekovita svojstva ili čak i uginula.

Tibetanska gljiva za 17 dana naraste za duplu veličinu i tada se može prepoloviti i pokloniti ako je još nekom potrebna.

Pije se isključivo uvečer, prije spavanja tijekom 20 dana. Nakon toga valja praviti pauzu od 10 dana. Da bi efekt liječenja bio vidljiv, kuru je potrebno ponoviti bar tri puta. Za teže oblike oboljenja kuru ponavljati do potpunog izlječenja.