Kako liječiti gljivice na noktima?

Uz pomoć ulja od čajnog drveta liječite gljivice na noktima. Ulje čajnog drveta, poznatog i kao čajevac jako dobro djeluje protiv gljivičnih oboljenja na noktima.

Eterično ulje čajnog drveta je jedno od najefikasnijih biljnih antiseptika, koje posjeduje jako protugljivično djelovanje.

Čajno drvo je bolji antiseptik od alkohola. Po svojoj efikasnosti u uništavanju patogenih mikroorganizama može se usporediti sa klorom, naravno bez opasnih propratnih pojava koje može da izazove klor.

Da bi liječili gljivice na noktima dovoljno je tankim slojem namazati gljivicom inficirane dijelove na noktima i tabane, ako su gljivice na noktima nožnih prstiju. Možete ga koristiti nekoliko puta dnevno.

Medicina je malo skeptična po pitanju liječenja gljivičnih infekcija prirodnim lijekovima, ali isto tako ne opovrgava njihovo djelovanje. Po mišljenju liječnika, eliminirati gljivičnu infekciju sa noktiju moguće je samo kombinacijom prirodnih i farmakoloških načina liječenja. Dakle, ako imate ovu bolest, posavjetujte se sa liječnikom, koji će procijeniti tijek bolesti i propisati valjani tretman.