Kako liječiti hipertenziju odnosno visoki krvni tlak?

Odmah da istaknemo da proces liječenja hipertenzije treba započeti promjenom načina života i životnih navika, te uvođenjem higijensko-dijetnih mjera.

Osobe koje imaju povišen krvni tlak moraju paziti na unos soli u organizam jer će tako tijelo zadržavati manje tekućine i krvni će tlak time biti niži.

Kretanje je također jako važan faktor u liječenju visokog krvnog tlaka jer smanjuje opterećenje krvnih žila i srca. Tjelesna aktivnost najbolji je prirodni podražaj za rad srca i širenje krvnih žila, a posebno preporučujemo da vježbate najmanje tri puta tjedno 20 do 30 minuta.

Potrebno je i da smanjite tjelesnu težinu što je također jako važno jer se tako manje opterećuje srce i rad krvnih žila. Pušači trebaju prestati pušiti, potrebno je pokušati voditi što je manje moguće stresan život. Dijabetičari trebaju tretirati svoju bolest, treba liječiti povišeni kolesterol.

Nećemo spominjati lijekove koji vam pomažu u liječenju visokog krvnog tlaka, to naime ostavljamo vama i vašem liječniku da odlučite.

Jedino vam ovom prilikom možemo preporučiti neke prirodne metode liječenja hipertenzije poput:

Kako spustiti krvni tlak na normalu?

3 minerala koja snižavaju visoki krvni tlak

Prehrana u slučaju povišenog krvnog tlaka

Istaknuti ćemo to da s terapijom bolesnici ne smiju prestati nakon što se postignu dobri rezultati, jer je povišeni krvni tlak bolest koja se liječi do kraja života.