Kako liječiti kašalj koji je uzrokovan infekcijom?

Veliki broj ljudi misli da je kašalj uvijek posljedica hladnoće, no to nije istina. Naime kašalj je često prouzrokovan zaraznim infekcijama u prvom dijelu zračnih putova (nos i grlo) kojima su najizloženija djeca koja pohađaju jaslice ili vrtić, ili pak imaju starijeg brata ili sestru koji ih može zaraziti.

Evo par riječi na temu kašlja, i kako ga zaustaviti.

Kod upala respiratornih putova uzrokovanih infekcijama bronhitisa, laringitisa i faringotonsilitisa javlja se kašalj sa iskašljavanjem radi povećane količine sekreta (sluzi ili katara). Takav se kašalj liječi eliminiranjem sluzi i to tako da se navlaži sluznica.

Postoji nekoliko načina za to, a najbolje je ako se primjene zajedno: Potrebno je davati djetetu puno tekućine – vode, prirodnih voćnih sokova, dječji čaj, mlijeko s malo meda (tek nakon godine dana života zbog opasnosti od alergije). Također, valja vlažiti prostoriju u kojoj dijete spava, te pokazati malo većoj djeci kako se iskašljava. Naime, kada se šlajm zalijepi, dijete ga pokušava progutati, no treba ga što prije iskašljati i ispljunuti.