Kako liječiti rak bubrega prirodnim putem? Prirodni ljekoviti napitak koji bi vam mogao pomoći

Za dijagnosticirani rak bubrega možete pokrenuti sljedeću prirodnu ‘biljnu’ terapiju. Ovaj napitak bi vam mogao pomoći da liječite rak bubrega.

Ljekovite biljke koje trebate koristiti su opisane u drugim člancima, pa se možete podsjetiti.

Breza, kantarion, žalfija, zova, rastavić, sitnica i kleka, sve su to ljekovite biljke o kojima smo već prije pisali. Pročitajte o njima, i njihovim ljekovitim svojstvima, te još nekim ljekovitim pripravcima koji se od njih pripremaju i koriste u narodnoj medicini.

Mješavina koju ćemo ovdje spomenuti, djelotvorna je u slučaju liječenja raka na bubrezima. Naravno, terapija je samo pomoć i provodi se paralelno sa liječenjem koje vam je propisao liječnik.

Pomiješajte jednake dijelove lista breze, kantariona, žalfije, zove, rastavića, sitnice i kleke, pa osam žlica te mješavine prelijte sa 2 litre hladne vode te zagrijavajte do ključanja. Nakon što proključa sklonite posudu sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji dva sata.

Procijedite i popijte cijelu količinu u toku dana. Također, dobra je i kupka od rastavića, a priprema se na sljedeći način: prelijte 200 g rastavića sa 3 litre hladne vode i zagrijavajte do ključanja, a potom sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta.

Procijedite i sipajte u kadu dopola napunjenu toplom vodom. Lezite u kadu, ali tako da je srce iznad vode i ostanite u tom položaju oko 20 minuta. Nemojte se brisati, već obucite ogrtač, pokrijte se dekom i lezite najmanje jedan sat.