Kako poboljšati okus vode

Jasno je da je voda nezamjenjiva. Bez nje ne bismo mogli živjeti, no problem koji se javlja kod mnogih osoba je što nikako ne vole okus, ili bolje rečeno bezokus, vode. Na svu sreću, postoji mnogi zanimljivih načina kako poboljšati upravo tu bljutavost vode te tako spojiti ugodno s korisnim.

Dodajte svježe voće. Agrumi poput limuna, limene i naranče su klasično pojačivači okusa vode.

Naravno i druge voćne arome se mogu vrlo lako ukomponirati u to. Možete pokušati sa svježom malinom ili lubenicom ukoliko je u sezoni. Ili umetnite krišku jagode. Krastavac i metvica će također dati sjajan, osvježavajući okus.

Pijte voćne sokove. Obrnuti način kako uživati u aromi svježeg voća, a istodobno hidratirati organizam je pomoću voćnih sokova. Brusnica, šipak, grožđe, jabuke, naranča i drugo voće izvrsno je za to. Ne samo što su prirodni i bez sokova, nego i zbog toga što sadrže vitamine i antioksidanse koji mogu koristiti vašem zdravlje.

Pijte čajeve. Slična priča kao s voćnim sokovima, samo što kod čajeve imate još više izbora, odnosno barem stotinu puta više mogućnosti. Biljni, voćni, zeleni, bijeli, crveni i drugi čajevi su odlični za zdravlje. Pomoću svježih sastojaka vrlo jednostavno i vi možete načiniti sebe omiljen napitak.

Možda volite mineralnu vodu, ako ne volite običnu. Zanimljivo da mnogi ljudi piju mineralnu unatoč tome što ne vole običnu vodu. Dodati voće možete i u mineralnu vodu, okus će biti još zanimljiviji. No pripazite, mineralna će vas napuhnuti.

Možete se poigrati s prirodnim zamjenama za šećer, ako baš volite slatko, primjerice sa stevijom. U svakom slučaju, konzumiranje vode, u bilo kojem obliku, imat će koristi za zdravlje, jer bez nje ni u kojem slučaju ne možemo.