Kako protiv nadutosti u trbuhu?

Problemi s probavom, nadimanje stomaka i nakupljeni plinovi u trbuhu su dosta izraženiji u zimskim danima zbog konzumiranja teške hrane, ali trebamo znati da nadutost stomaka može govoriti i o raznim drugim zdravstvenim  problemima.

U tom kontekstu, kao prirodna alternativa može vam poslužiti  recimo čaj od nane, majčine dušice i tucanog kima.

Uzmite jednu žličicu spomenute smjese i stavite ju u čašu vruće vode. Poklopite da odstoji nekih 10 minuta te ju pijte svaki dan između obroka. Na jedan dan će biti dovoljno popiti 2-3 šalice dobivenog lijeka.

Nekad je za ublažavanje problema sa probavom dovoljan samo čaj od kamilice, pa možda prvo da pokušate sa tom metodom liječenja.

Ako ne pomažu gore navedene metode, možete oprobati ljekovita djelovanja sjemenki kima, komorača i anisa. Istucajte sjemenke te nakon obilnog jela uzmite jedan prstohvat i sažvačite te pojedite.

Osim da jedete istucane sjemenke, možete sebi napraviti tinkturu od votke i istucanih sjemenki koje smo već spomenuli. Tinktura se pije u malim količinama i samo po potrebi.

Kao prirodni lijek protiv nadutosti možemo spomenuti i čaj od lipe i lavande u istom omjeru. Taj čaj treba da se ohladi i pije zaslađen lipovim medom.

Ako vam neki od spomenutih recepata ne pomažu, ili i sami mislite da je problem ipak malo ozbiljniji, predlažemo vam da posjetite liječnika te da on uradi pregled i zaključi o čemu je riječ i kako da se liječite.