Kako se boriti protiv sijede kose

Vaša kosa će se u skladu s vašom dobi mijenjati. To je prirodni proces kojeg je teško zaustaviti, no ukoliko se sijeda kosa dogodi prerano, možete uz pomoć pravilne prehrane to eliminirati.

Uz sijedu kosu u preranoj dobi povezuju se i mnoge bolesti, primjerice celijakija.

Advertisement

Temelj cjelokupnog zdravlja je pravilna i uravnotežena prehrana. A to je ona koja se sastoji od 80% ili više svježih, organskih namirnica, s puno voća i povrća. Time ćete dati svojem tijelu potrebne hranjive tvari kako bi ono moglo funkcionirati na najbolji mogući način.

Advertisement

Dakle, ukoliko ne želite imati sijedu kosu, potrebno je pravilno se hraniti, napraviti detoksikaciju organizma. To će dovesti i do poboljšanja cjelokupnog zdravlja, ne samo do ljepše kose. Vitamini B skupine vrlo su važni za kosu, kao i folna kiselina, stoga je dobro uzimati namirnice bogate upravo tim hranjivim tvarima.

Luk se već stoljećima koristi kao lijek za tanku sijedu kosu i ima mnogo zdravstvenih prednosti. Bogat je sumporom i drugim spojevima koji su odlični za eliminiranje infekcija. Ubija i bakterije, parazite, gljivične infekcije, što sve može uzrokovati gubitak kose.

Istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija luka pomaže u borbi sa sijedom kose i njenim gubitkom. Može se koristiti kao prehrana, ali i na druge načine, primjerice da njime njegujete svoju kožu.

Advertisement