Kako se kući može liječiti upaljen i bolan zub

Upaljen bolan zub, ukratko zubobolja. Ovu priliku koristimo da vam predstavimo jednu jako efikasnu ‘kućnu’ metodu liječenja, odnosno uklanjanja te vrste bolova.

Ukoliko je upala na zubnom mesu vidljiva, odnosno ako ju možete vidjeti, onda vam savjetujemo da  primijenite sol izravno na upaljeno mjesto.

Advertisement

Za početak nanesite sol kako biste u potpunosti prekrili upaljeno mjesto. Primijetit ćete pojačano lučenje sline, ali to je normalna pojava, no trebate pripaziti da ne vlažite sol.

Advertisement

Kada se nakupi pljuvačke ispljunite je održavajući sol u ustima što više suhom. Djelovanje soli jako se brzo primijeti, odnosno, u jako kratkom vremenu sol će početi da smanjuje intenzitet bola.

Jednom kada sol prodre u inficirano područje bol će u potpunosti nestati.

Ipak, oteklini će trebati neko vrijeme da splasne. Sol izvlači infekciju na površinu, a kada je izašla na površinu osjetit ćete po neugodnom okusu i mirisu usutima.

Ako je upala duboka možda ćete morati nanositi sol nekoliko puta da bi u potpunosti izašla na površinu. Kada izađe na površinu dobro isperite usta i ispljunite. Usnu šupljinu možete isprati u čaju od kadulje.

Advertisement