Kako se liječi nervoza želuca? Prirodni lijek za liječenje neugodne pojave

Što je to nervoza želuca, i kako se liječi pomoću prirodnih lijekova?

Nervozna želučana bol nalikuje na bol kroničnog gastritisa.

Psihička nervoza i problemi koje nas muče mogu dovesti do nervoze želuca. Ako želite preventivno djelovati najbolje je naučiti se opustit i izbjeći stres.

Ako vas je problem ipak zadesio, u nastavku pročitajte recept za prirodni čaj koji odlično uklanja nervozu želuca. Mnogima je ovaj čaj pomogao pa se nadamo da će i vama.

Slijedi recept, kao i savjet kako se čaj treba piti.

Međutim, ta je bol bez ikakvih objektivnih bolesnih pojava. Bolesnik često povraća i tjelesno propada. Bolest je čisto živčane naravi, a javlja se kod ljudi koji su suviše duševno napeti ili ih opterećuju velike brige i napori.

Liječenje ove pojave uz pomoć prirodnog čaja

Sastav čaja: 30 g listova matičnjaka, 30 g stabljike komorača, 30 g listova i cvjetova vrijeska – bijeloga cvijeta, 30 g stabljike moravke, 30 g vrbove kore i 30 g listova pelina planinskog.

Pripremanje i primjena čaja: Trave usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 5 g mješavine trava, kuhati poklopljeno 1 minutu i ohladiti poklopljeno. Piti 8 dl u toku dana. Uz to 3 puta dnevno u hrani uzimati po jednu srednju žlicu maslinova ulja. Uz čaj, inače, uzimati po jednu srednju žlicu meda.

Za vrijeme liječenja potrebno je što više vremena provoditi u laganoj šetnji. Vršiti lagane vježbe. Ishranu provoditi kao u liječenju katara želuca.

Navedeni lijek upotrebljava se relativno kratko, do dvadeset dana.