Kako se liječi prehlada i upala sinusa? Prirodni lijekovi protiv upale sinusa

Mnogi su danas lijekovi koji pomažu u liječenju upale sinusa i gripe. Ono što je bitno naglasiti jeste to, da su gripa i upala sinusa dvije potpuno različite bolesti, no ipak za liječenje ovih bolesti koriste se slični, gotovo isti ljekoviti pripravci.

Simptome gripe prepoznajemo po tome što se oni povlače nakon sedam dana, dok u slučaju sinusitisa simptomi traju znatno duže, a u nekim slučajevima se simptomi znaju i pogoršati.

Kada pokušavamo liječiti upalu sinusa, dosta često se razočaramo u konvencionalne lijekove, jer oni ne djeluju kako bi smo mi to htjeli.

Zbog toga je bitno upoznati se sa nekim jako efikasnim prirodnim metodama liječenja. Najprihvatljivija metoda liječenja upale sinusa je inhalacija pomoću pare. Da bi inhalirali uradite sljedeće: nagnite glavu nad posudu sa vrućom vodom i prekrijte ju ručnikom, da usmjerite paru prema dušnim putovima. Dobro je u vodu dodati i par kapi eteričnog ulja eukaliptusa, ono pojačava ljekovito djelovanje.

U slučaju bolesti jako je važno piti što više tekućine, nije bitno dali se radi o toplim napitcima ili vodi. Tekućina pomaže da tijelo ne dehidrira, a biljni čajevi su u ovom slučaju najbolji mogući izbor.

Neki ljudi ostanu začuđeni kada im se kaže da tjelovježba liječi upalu sinusa. Da, to je istina. Naime, prilikom tjelovježbe naše tijelo oslobađa adrenalin, koji steže krvne žile, što rezultira smanjenom otečenošću u sinusima.

Toplim oblogama na području čela i jagodične kosti smanjujete bolove koji se javljaju zbog upale.

Da bi liječenje proveli do kraja i što efikasnije, važno je napomenuti da pravilna i zdrava prehrana imaju također jako važnu ulogu. Dakle, hranite se zdravo i unosite što više vitamina C i vitamina A u organizam.