Kako se riješiti mamurluka? Za one koji često proslave uz čašicu viška

Svima se zna omaknuti, pa jedno druženje uz kavicu ili neko drugo piće pretvore u cjelodnevni noćni provod pun alkohola i smijeha.

No što nakon toga? Normalna je pojava jutarnja glavobolja, mučnina, vrtoglavica, žeđ i umor. Jednom riječju to je mamurluk.

Pogrešno je odmah posegnuti za kavom vjerujući da će vas ona otrijezniti ili u potpunosti spriječiti mamurluk.

Kofein vam može pomoći tako što će spriječiti pojavu glavobolje, pa nije loše popiti kavu, ali vas također može navesti na pogrešan zaključak kako vaše rasuđivanje i motoričke sposobnosti nisu pod utjecajem alkohola, pa biste još mogli ugroziti i druge na primjer vožnjom u takvom stanju.

Jedino vas vrijeme može otrijezniti, ali to nije to.

Kod jake mučnine valja piti čaj od kamilice. Ona će ublažiti mamurluk. Istraživanja su pokazala da uzimanje alkohola utječe tijekom cijelog slijedećeg dana na vaše mentalne i tjelesne sposobnosti.

Stoga, iako ne osjećate mamurluk 24 sata nakon konzumiranja alkohola trebate biti svjesni da ste još uvijek u alkoholiziranom stanju, te biste trebali izbjegavati aktivnosti koje zahtijevaju vrhunsku učinkovitost ili ako se spremate na putovanje.

Također, ne smijete zaboraviti piti što više vode kako biste rehidrirali organizam. Naime, alkohol će uvijek dovesti do dehidracije pa je iznimno važno organizam opskrbiti potrebnom tečnošću, ovoga puta bez udjela alkohola u njoj. Šalu na stranu. Trebate znati i to da je važno da izbjegavate slatke napitke, kao i soda sokove. Oni će samo da vam otežaju put do trijeznosti.

Za borbu protiv mamurluka dobar je i rasol, pa ako imate svakako ga preporučujemo.